Rizikové chování středoškolské mládeže ve vztahu k punkové subkultuře - Auspergerová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce je zaměřena na možné rizikové faktory v chování starších adolescentů, kteří se cítí být členy punkové subkultury. Jako teoretická východiska pro výzkum jsou uvedeny specifika daného vývojového období a změny ve fyzické, psychické i sociální rovině. Dále jsou zde v jednotlivých kapitolách rozklíčovány pojmy související s tématem rizikového chování, subkultury mládeže a punkem. Výzkumná část obsahuje data získaná prostřednictvím metodologie kvalitativního výzkumu, konkrétně pak pomocí polostrukturovaných rozhovorů a zúčastněného pozorování. Výsledky výzkumného šetření jsou sepsány do jednotlivých případových studií a závěrečného shrnutí.
Risk behaviors of high school youth in relation to punk subculture
Keywords: Rizikové chování; mládež/adolescent; punková subkultura.; Risk behavior; Youth/teenager; Punk subculture.