Programování výpočtů na grafických kartách - Krejsa, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Paralelní programování na grafických kartách je zatím rozšířené většinou ve vědecké sféře pro náročné a dlouhotrvající výpočty. Cílem této bakalářské práce je rozkrýt tuto černou skříňku, kterou paralelní programování na GPU je a naučit čtenáře základy tohoto programování v OpenCL. Pro tento účel je popsán paralelní program výpočet energie vody. Na závěr proběhly testy, kde se porovnávají rychlosti GPU vs. CPU, float vs. double a také testy závislosti počtu vláken na čase.
Programing of calculations on graphic cards
Keywords: GPGPU; paralelní programování na GPU; výpočty na grafických kartách; OpenCL; GPGPU; parallel computing on GPU; OpenCL