Vzdělávání dětí s vývojovou dysfázií v předškolním věku - Sutnarová, Miluše (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se věnuje problematice vývojové dysfázie u dětí v předškolním věku. Je strukturována na teoretickou a praktickou část. První kapitoly teoretické části bakalářské práce se věnují vývoji řeči, vývojové dysfázii a jejímu členění. Další kapitola je věnována předškolnímu vzdělávání dítěte s vývojovou dysfázií. Poslední kapitola teoretické části bakalářské práce popisuje podpůrná opatření v rámci předškolního vzdělávání dítěte s vývojovou dysfázií. Empirická část práce je realizována jako kvalitativní výzkum. Jsou zpracovány případové studie dětí s vývojovou dysfázií a popis předškolního vzdělávání dítěte s vývojovou dysfázií s převahou v percepci z pohledu učitelů.
The pre-school education of children with developmental dysphasia
Keywords: vývojová dysfázie; předškolní vzdělávání; speciální vzdělávací potřeby; narušený vývoj řeči; předškolní věk; integrace; inkluze; narušená komunikační schopnost; developmental dysphasia; pre-schol education; special educational needs; impaired speech development; preschool age; integration; inclusion; impaired comunication ability