Hiporehabilitace v ČR a její postavení v systému ucelené rehabilitace - Polášková, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce pojednává o hiporehabilitaci a jejím postavení v systému ucelené rehabilitace. Cílem diplomové práce bylo sestavit ucelený přehled hiporehabilitačních pracovišť v České republice a vymezit jejich postavení v systému ucelené rehabilitace. Vzhledem ke stanoveným cílům byl zvolen kvalitativní výzkum spolu s využitím metod kvantitativního výzkumu. Pomocí sekundární analýzy dat a rozhovorů byly sesbírány informace o zařízeních praktikujících v ČR hiporehabilitaci. Výzkumný soubor tvořila všechna zařízení, která se na území ČR zabývají některou z jednotlivých disciplín hiporehabilitace.
Hippotherapy in the Czech Republic and its position in the system of comprehensive rehabilitation
Keywords: Hiporehabilitace Hipoterapie Psychoterapie pomocí koně Aktivity s využitím koně Parajezdectví Česká hiporehabilitační společnost; Hippophysiotherapy Hippotherapy Psychotherapy with horses Activities using horses Horse riding for physically disabled people Czech hippotherapeutic company