Vnímání značky - Bednářová, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce na téma "Vnímání značky" je na základě analyzování a porovnání vnímání vybraných značek z pohledu veřejnosti a společnosti vytvořit návrhy změn v komunikaci těchto značek. Teoretická část práce se zaměřuje na objasnění důležitých pojmů souvisejících s danou problematikou z pohledu uznávaných ekonomických autorů. Druhá část diplomové práce se zabývá vyhodnocením kvalitativních a kvantitativních technik marketingového výzkumu, na jejichž základě jsou vybrané značky porovnávány jak z pohledu veřejnosti, tak z pohledu zástupců společnosti. Závěr práce zahrnuje navržená opatření pro zlepšení komunikace těchto značek.
Brand perception
Keywords: značka; vnímání značky; řízení značky; marketingový výzkum; sémantický diferenciál; komunikace značek; brand; brand perception; brand management; marketing research; semantic differential; communication of brands