Právní úprava podnikání podle živnostenského zákona - Mejdrechová, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem práce je seznámit se s platnou právní úpravou živnostenského zákona. Tato bakalářská práce má seznámit čtenáře s právní úpravou dané formy podnikání a zároveň má sloužit jako návod pro založení živnostenského prodnikání pro začínající podnikatele. Dále tato práce obsahuje historický vývoj živnostenkého podnikání a v závěru také vyhodnocení údajů, které se týkají počtu vydaných živnostenských oprávnění.
The legal form of enterprise according to the Trade licensing act
Keywords: živnost; živnostenské oprávnění; živnostník; fyzická osoba; právnická osoba; odpovědný zástupce; provozovna; živnostenský list; koncesní listina; trading; trade licence; trader; individual; artificial person; responsible representative; business premises; Trade Certificate; licence deed