Vytyčení vlastnických hranic lesních pozemků v rámci řešení komplexní pozemkové úpravy. - Jáklová, Hana (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce byla zpracována na téma: Vytyčení vlastnických hranic lesních pozemků v katastrálním území Vrcov v okrese České Budějovice jako součást řešení komplexní pozemkové úpravy. Cílem bylo vytyčit a zaměřit bodové pole a následně z něj vytyčit hranice pozemků. Na základě technických a mapových podkladů byla provedena rekognoskace terénu a bodového pole. Bodové pole bylo doplněno 127 pomocnými měřickými body pomocí metody GPS a metody plošné měřické sítě. Hlavní část práce popisuje proces samotného vytyčování. Pro účely měření byla použita elektronická totální stanice Leica TC 1103 a polární metoda. Poslední část se zabývá ověřením přesnosti vytyčení, tvorbou vytyčovacího náčrtu a procesem předání vlastníkům.
The delineation of boundaries of wood lands as a part of complex land adaptation.
Keywords: Vytyčování pozemků; Pozemkové úpravy; Bodové pole; Delineation of boundaries; Land adaptation; Ground control