Kariérní předpoklady studentů - Šuster, Filip (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu kariérních předpokladů studentů Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích oborů Řízení a ekonomika podniku a Obchodní podnikání ve vztahu k následnému kariérnímu uplatnění absolventů ve vybraných profesních pozicích. Za tímto účelem byly využity databáze výsledků osobnostních testů studentů a databáze absolventů. V práci je zkoumáno, zda existují statisticky prokazatelné rozdíly mezi výsledky obou oborů a u vybraných pozic absolventů jsou porovnávány výsledky měkkých kompetencí s kompetencemi stanovenými Národní soustavou povolání.
Career skills of students
Keywords: kariéra; kariérní předpoklady; kompetence; kompetence studentů; měkké dovednosti; generace Z; McClelland; Holland; Schein.; career; career skills; competences; competences of students; soft skills; generation Z; McClelland; Holland; Schein.