Koreluje denní aktivita ve známém prostředí s aktivitou v experimentálních aparaturách? - Kolářová, Petra (Jihočeská univerzita, 2015)
Úkolem této práce bylo zjistit denní aktivitu hraboše polního (Microtus arvalis) pomocí měření ušlé trajektorie během tří testovacích dnů a v návaznosti na toto měření zjistit, zda je možné nalézt mezipohlavní rozdíly v denní aktivitě a zda dochází k rozdílným změnám hmotnosti u samců a samic. Naměřená aktivita byla porovnána s aktivitou v Open Field testu. Porovnávané hodnoty byly naměřeny pomocí aparatury Phenotyper a Open Field, testy byly vyhodnoceny programem EthoVision, společnosti Noldus. Sledovány byla trajektorie, mobilita a průměrná rychlost. V analýze byla zohledněna i hmotnost jedinců. Během analýzy byla potvrzena hypotéza o rozdílných změnách váhy v závislosti na pohlaví. Ostatní hypotézy nebyly potvrzeny.
Is daily activity in known environment correlated with activity in experimental apparatus?
Keywords: personalita; denní aktivita; Open Field Test; Ethovision; personality; daily activity; Open Field Test; Ethovision