Rodná jména dětí v Českých Budějovicích od roku 1995 do roku 2015 - Hercegová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá rodnými jmény dětí narozených v rozpětí od roku 1995 do roku 2015 v Českých Budějovicích. Teoretická část přináší informace o postavení a funkci rodných jmen v českém jazykovém systému jak z hlediska historického, tak i současného. Praktická část je zaměřena na vlastní výzkum, kde byla pomocí dotazníkového šetření zjištěna motivace pro výběr jmen dětí.
The first names of children in České Budějovice from 1995 to 2015