Lesní společenstvo - Lošková, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá systémem výuky prvouky a přírodovědy na prvním stupni základní školy a obsahem učiva o lese v těchto vyučovacích předmětech. Jsou zde charakterizovány vyučovací metody podporující aktivní učení a využívající přímé studium přírody. V praktické části práce jsou navrženy vzdělávací aktivity s tematikou lesa, zaměřené na přímé studium přírody. Tyto aktivity byly všechny prakticky vyzkoušeny se žáky a v závěru práce je provedeno zhodnocení těchto aktivit z pohledu vyučujícího. Tato diplomová práce byla řešena v rámci projektu GAJU 078/2013/S.
Forest association