Inovace v obchodě - Martíšek, Petr (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce "Inovace v obchodě" analyzuje vývoj a používání moderních inovačních technologií v obchodní sféře u nás i ve světě. Mapuje jejich formy i rozsah používání ve vybraných obchodních jednotkách, především se zaměřením na moderní platební nástroje a samoobslužné pokladny, dále i z pohledu jejich rozvoje a využívání v brzké budoucnosti. V práci je samostatně řešeno využívání moderních platebních nástrojů a samoobslužných pokladen v závislosti na věku zákazníka a formy placení (hotovostní, bezhotovostní) z pohledu rozdílu "venkovského" a městského obyvatelstva. V práci byla dále navržena implementace dvou rodících se moderních technologií self scanning a technologie iBeacon v supermarketu Terno České Budějovice.
Innovation in commerce
Keywords: inovace; retailing; moderní technologie; bezhotovostní platby; samoobslužné pokladny; bezkontaktní platební karta; self-scanning; Innovation; retailing; advanced technologies; non-cash payments; self-service checkouts; contactless payment card; self-scanning