Vývoj produktivity práce v řešeném podniku. - Čecháčková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem mé bakalářské práce je provézt analýzu produktivity práce ve vybraném podniku. Pro hodnocení produktivity práce je rozhodující celkový počet zaměstnanců, velikost tržeb a ukazatele rentability. Dále také počítám pracnost výrobku, která vyjadřuje produktivitu práce nepřímo. Pro tyto výpočty využiji hodnoty účetních rozvah a výkazů zisků a ztrát. Z těchto výkazů jsem zjistila údaje, které se týkají zaměstnanců, včetně produktivity práce. Dále jsem zjistila vývoj nákladů, výnosů a výsledku hospodaření společnosti v jednotlivých letech. Hodnoty těchto ukazatelů jsem zjišťovala pro časovou řadu v délce trvání šesti let, konkrétně od roku 1999 do roku 2004. Toto časové rozpětí bylo zvoleno záměrně z důvodů rekonstrukce a modernizace výroby v roce 2001, takže dostupné ekonomické údaje mi umožní srovnat produktivitu práce v období let před rekonstrukcí i po.
Evolution of produktivity of labour in the plant solution.
Keywords: produktivita práce; rentabilita podniku; personální řízení; productivity of labour; return of solution; personal control