Analýza emisí polétavého prachu při provozu dopravních a pracovních zařízení v zemědělství ve vybrané farmě a obci. - Zelenková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá analýzou emisí polétavého prachu při provozu dopravních a pracovních zařízení v zemědělství na farmě v Šumavských Hošticích, kterou provozuje firma Agrodružstvo Šumavské Hoštice. V první části se práce zabývá problematikou v oblasti znečištění ovzduší obecně. Ve druhé části práce je řešena problematika praktického měření emisí prachových částic vzniklých v okolí farmy a jsou zde uvedeny naměřené hodnoty ve vazbě na prováděné polní práce a dopravu zemědělské techniky.
Analysis of emission of airborne dust during operation of transportation facilities and working in agriculture in selected farm and village.
Keywords: Prachové částice; polní práce; koncentrace; emise; Dust particles; field work; concentration; emission