Fiskální význam jednotlivých druhů veřejných příjmů v České republice - Konvalina, Petr (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce se zabývá problematikou veřejných příjmů z hlediska jejich fiskálního významu. Jsou zde popsány tedy všechny druhy veřejných příjmů a následně srovnávány z hlediska významu pro státní rozpočet a rozpočty obcí a krajů. Největší důraz je kladen na daně, které představují nejvýznamnější druh veřejných příjmů ve veřejných rozpočtech. Jsou zde popsány jednotlivé druhy daní a je srovnáván jejich význam pro různé rozpočty z hlediska jejich výnosů v předchozích letech.Také se práce zabývá významem jednotlivých druhů veřejných příjmů z hlediska podílu na tvorbě hrubého domácího produktu České republice. Zde je opět kladen důraz na daně, jakožto nejvýznamnější veřejný příjem tvořící HDP.
The fiscal importance of the various types of public income in the Czech Republic
Keywords: veřejné příjmy; daně; nedaňové příjmy; daňová kvóta; výnosy daní; rozpočtové určení daní; veřejné rozpočty; public revenue; taxes; non-tax revenue; tax ratio; income taxes; tax revenue; public budgets