Metody náboru zaměstnanců do velkých podniků se zaměřením na Faurecia Automotive Czech Republic s.r.o. - Pizingerová, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá různými způsoby náboru pracovní síly do velkých firem. Teoretická část popisuje především potřebu získávání nových zaměstnanců, činnost personálních oddělení a charakterizuje obecně používané metody náboru zaměstnanců. Praktická část obsahuje analýzu náboru ve firmě Faurecia v Písku a její zkušenosti s každou z uvedených metod. Dále se zabývá také zaměstnáváním zahraničních pracovníků s ohledem na jejich konkrétní uplatnění ve firmě Faurecia. Obecně nelze stanovit jedna metoda náboru zaměstnanců, která by byla nejlepší a za každé situace použitelná. Záleží na potřebách každého zaměstnavatele, na aktuální situaci na trhu práce a na mnoho dalších faktorech. Každá firma by si tedy měla zvolit takový způsob přijímání nových zaměstnanců, který by jí osobně nejvíce vyhovoval.
Methods of Employees Recruitment for Big Companies; specifically for Faurecia Automotive Czech Republic Ltd
Keywords: Nábor; zaměstnanec; podnik; Recruitment; employee; company