Investiční životní pojištění a jeho strategie investování - Hálek, Jakub (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na služby v rámci investičního životního pojištění a strategickém uvažování při jejich volbě. Charakterizován je pojistný trh České republiky a Evropské unie jako celku. Cílem práce je zanalyzování konkrétních podmínek na trhu s investičním životním pojištěním v České republice. V rámci práce jsou komparovány produkty investičního životního pojištění vybraných pojišťoven.
Unit-linked life insurance and its investment strategies
Keywords: investiční životní pojištění; předepsané pojistné; pojistný trh; kapitálová hodnota; riziková sazba; investiční strategie; nákladovost; unit-linked life insurance; prescribed premium; insurance market; capital value; rate of risk; investment strategy; expensiveness