Výpočty na grafických kartách - Svoboda, Aleš (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce je ukázat možnost používat grafickou kartu nejen pro 3D grafiku, ale také pro výpočty, které byli dlouhou dobu doménou pouze CPU. V první části se dozvídáme co je to vlastně grafická karta a také jaké API se využívají pro jejich programování. Druha část nám ukazuje už samotné OpenCL na příkladu. Poslední část je porovnání výkonu mezi CPU a GPU.
Computations on Graphics Cards
Keywords: GPGPU; OpenCL; CUDA; Nvidia; AMD; programování; výpočty; paměť; grafická karta; GPGPU; OpenCL; CUDA; Nvidia; AMD; programming; computing; memory; graphics card