Problematika zpracování dřevní biomasy štěpkovači. - Kalvas, Pavel (Jihočeská univerzita, 2012)
Problematika mé diplomové práce se zabývá porovnáním vybraných štěpkovačů dostupných v ČR, popisem konstrukčního řešení štěpkovačů dřevní hmoty, následné zhodnocení u vybraných strojů energetické náročnosti a kvalitu konečného produktu v závislosti na objemu zpracované dřevní biomasy, posléze vyhodnocuji ekonomickou stránku sledovaného stroje.
The issue of processing of wood biomass chipper
Keywords: biomasa; dřevo; štěpkovač; drtič; stroj; biomass; timber; wood chiper; crusher; machine