Sexuální výchova jako součást výchovy ke zdraví u dospívajících - Brychtová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2007)
V této práci jsem se zabývala problematikou informovanosti, u žáků ve věku 11 až 15 let, o pohlavně přenosných chorobách. Ve svém výzkumu jsem zjišťovala jaké mají informace o těchto nemocech a jestli ví jak se před nimi chránit. Žáky jsem měla rozdělené podle toho kam dochází do základní školy, jestli na vesnici či ve městě. Stanovila jsem si hypotézy: Hypotéza 1 Žáci základních škol (od 11-15let) nemají informace o prevenci pohlavně přenosných chorob. Hypotéza 2 Žáci základních škol, kteří studují na vesnicích mají méně znalostí o prevenci pohlavně přenosných chorob než žáci studující na základní škole ve městě. Tyto hypotézy se mi nepotvrdily.
The sex education as the part of the health education of adolescents
Keywords: Sexuologie; Sexuální výchova; Období dospívání; Pohlavně přenosné choroby; AIDS; Sexology; Sex education; Adolescence; Sexually transmitted diseases; Acquired immunodeficiency syndrome