PERIPETIE KOMUNÁLNÍ POLITIKY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH S DŮRAZEM NA VOLBY DO OBECNÍHO ZASTUPITELSTVA V ŘÍJNU 2018 - Bicková, Petra (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá komunální politikou v Českých Budějovicích. Hlavním cílem je zpracování výsledků jednotlivých voleb. Důraz bude kladen na komparaci volebních programů kandidujících politických subjektů. Podrobnější zkoumání bude provedeno především u voleb v roce 2014 a 2018 vzhledem k dostupnosti zdrojů, a to hlavně skrz používání sociálních sítí. Data o předešlých konaných volbách lze zpracovávat ze zdrojů Českého statistického úřadu, kde jsou k dispozici výsledky. Práce se zaměřuje na peripetie, které doprovází komunální politiku v krajském městě, především události spojené s jednotlivými lídry, které vedly ke změnám v zastupitelstvu a ovlivnily politickou scénu v Českých Budějovicích.
PERIPETY OF MUNICIPAL POLICY IN ČESKÉ BUDĚJOVICE WITH AN EMPHASIS ON ELECTIONS TO THE MUNICIPAL COUNCIL IN OCTOBER 2018
Keywords: Komunální politika; obec; politický subjekt; politická strana a hnutí; volby; výsledky.; Municipal politics; municipality; political subject; political party and movement; elections; results.