Možnosti a formy on-line testování na 2. stupni ZŠ pří výuce anglického jazyka - Černý, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem diplomové práce je představení možností on-line testování anglického jazyka na 2. stupni základních škol pomocí různých platforem a porovnání známek žáků z testů klasických na papír a testů psaných pomocí on-line platformy. Teoretická část se zabývá tvorbou metodicky a didakticky správných testů. Funkce samotných platforem je pak dále hlouběji analyzována, aby si každý učitel mohl zvolit tu, která nejvíce vyhovuje vlastním požadavkům i potřebám žáků. Praktická část je zaměřena na návody/manuály k tvorbě testů v různých platformách a jejich ověření v praxi při výuce anglického jazyka na 2. stupni ZŠ. Dále praktická část popisuje vlastní tvorbu sad konkrétních testů, které jako celky mohou být využity k procvičování, ke zpětné vazbě i hodnocení studentů. Tyto testy jsou též ověřeny v praxi při výuce anglického jazyka na druhém stupni základní školy.
Options and forms of on-line testing for English classes at elementary school
Keywords: Anglický jazyk; on-line; výuka; platformy; test; testování; English; on-line; teaching; platforms; test; testing