Logistické řízení dopravy ve vybraném výrobním podniku - Kott, Michal (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem diplomové práce na téma Logistické řízení dopravy ve vybraném podniku je navržení lepšího řešení systému prodeje a dopravy z výrobny k zákazníkovi. Vybraný podnik se zabývá zpracováním dřeva a výrobou dřevěných produktů. Úvodní literární rešerše vysvětluje jednotlivé logistické pojmy a uvádí nás do této práce. Dále následuje charakteristika vybraného podniku, jeho historie a struktury. Následující kapitola popisuje proces výroby a produkty, které firma vyrábí. V další kapitole se zabývám analýzou současného stavu prodeje, který se uskutečňuje přes podnikové prodejny ke konečnému zákazníkovi, a systémem zásobování a dopravy k subjektům tohoto distribučního řetězce. Závěr práce přináší navrhované změny v řešení daného systému a informace, jak by tento systém mohl fungovat.
Logistic management of transportation in a chosen manufakturing company
Keywords: logistika; nákladní doprava; dopravce; distribuční řetězec; sklad; zákazník; zboží; Logistics; goods transportation; transporter; distributive chain; store; costumer; product