Práce probačních úředníků s klienty Probační a mediační služby se zaměřením na etické konflikty - Janktová, Růžena (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá pojmy probace, mediace, probační úředník a etický konflikt. Diplomová práce se snaží popsat práci probačního úředníka s klienty Probační a mediační služby. Jaký je úkol probačních úředníků, jaké znalosti musí mít pro výkon své profese. Dále popisuji, jaké etické konflikty řeší při práci s klienty. Poukazuji na možnost propojení etických teorií v praxi probačního úředníka v návaznosti na zákon č. 257/2000 Sb., o Probační a mediační službě. Toto je v teoretické části. V praktické části popisuji etické konflikty, které se objevují v praxi probačních úředníků.
The probation officers work with clients of probation and mediation service with a focus on ethical conflicts
Keywords: probace; mediace; probační úředník; pachatel; poškozený; etika; etický konflikt; komunikace; probation; mediation; probation officer; offender; aggrieved; ethics; ethical conflict; communication