Hledání pedagogických alternativ - Waldorfská škola z pohledu rodičů - Černovská, Klára (Jihočeská univerzita, 2019)
Ústředním tématem diplomové práce je alternativní školství. Cílem je ozřejmit rodičovský postoj, který stojí za výběrem alternativní školy, konkrétně školy waldorfské. V teoretické části budou ozřejměny nejdůležitější pojmy, které umožní čtenáři hlubší vhled do problematiky. Praktická část bude realizována na základě kvalitativních výzkumných postupů, zejména polostrukturovanými a nestrukturovanými rozhovory s rodiči. Budu se také opírat o vlastní zkušenosti z praxe na těchto školách.
Searching of pedagogical alternatives - Waldorf School from parent´s point of view
Keywords: Alternativa; alternativní školství v ČR; waldorfská škola; výchova; vzdělávání.; The alternative; the alternative education in Czech Republic; the waldorfs school; the enviromental; the education.