Srovnání kvality života seniorů v urbánním a rurálním prostoru - příklad Příbramska - Slepičková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na kvalitu života seniorů v městském a venkovském prostoru. Cílem práce je zhodnocení a porovnání kvality života seniorů ve městě Příbram a ve venkovských obcích Drásov, Dubno, Kotenčice a Obecnice. Součástí bakalářské práce je analyzování populačních procesů a struktury obyvatel ve vybraných obcích. Na základě prostudované literatury je zpracován teoretický koncept problematiky kvality života obyvatel, kvality života seniorů, stárnutí populace jako demografického procesu, sociálního postavení a problémů seniorů.
Comparison of quality of life of the elderly in urban and country area - example of Příbram region
Keywords: kvalita života; senior; stárnutí populace; aktivní stárnutí; venkov; město; quality of life; the elderly; population ageing; active ageing; country; city