Analýza přínosu sdružování podniků v oboru gastronbomie - Hanzalová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2007)
Trh gastronomie nabízí širokou škálu služeb v rozličných hostinských zařízeních, různými způsoby, s rozdílnou kvalitou. Gastronomie si již delší dobu žádá upevnění pravidel a základních principů poskytování služeb a získávání si tím respektu, pozvedání jména oboru. Toto se stalo hlavním důvodem pro setkávání se prvních aktivních podnikatelů s vizí zlepšení podmínek na trhu a zakládání jednotlivých sdružení. Nastolené cíle (v polovině 20. století) stále přetrvávají a jsou nadále rozšiřovány blíže členské základně. Důvody pro vstupování do takovýchto organizací jsou různé, schopnost dokázat z tohoto čerpat maximum nedokáže každý, proto se pohledy na asociace liší. Získávané výhody jsou úměrné managerským schopnostem využívat možnosti, které poskytuje platforma sdružení. Práce se věnuje i vývoji podmínek pro tento obor v časovém horizontu 20 let, blíže se zabývá současnými trendy a především problémy, se kterými se v dnešní době gastronomové potýkají. Vlastní doporučení se opírají o zjištěné skutečnosti a vlastní analýzu.
Analysis of effectiveness of associating in gastronomy brunch
Keywords: gastronomie; sdružení; výhody sdružování; Gastronomy; Federation; Advantages of associating