Spotřební chování na trhu s pekařskými výrobky - Čmuchová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem diplomové práce bylo zjistit pomocí marketingového výzkumu zvyklosti a typické chování zákazníků na trhu s pekařským sortimentem a následně vytvořit návrh inovace marketingového mixu vybrané firmy. První krok pro vypracování závěrečné práce spočíval ve studiu odborné literatury, která souvisela s danou problematikou. Následující krok se zakládal na tvorbě praktické části, ve které došlo prvně k představení zvolené společnosti Adélka, a.s., pokračující realizací marketingového výzkumu metodou osobního dotazování. Výsledky marketingového výzkumu charakterizovaly spotřební chování dotazovaných zákazníků a rozdíly v tomto chování v jednotlivých provozovnách. Doporučení a inovace marketingového mixu zvolené firmy se vztahovaly k jednomu nástroji-produktu.
Consumer behavior in the market of bakery products
Keywords: spotřebitel; spotřební chování; marketingový výzkum; marketingový mix; trh s pekařskými výrobky; consumer; consumer behavior; marketing research; marketing mix; market of bakery products