Arteterapie se závislou klientkou vydělávající si prostitucí - Klorová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce ukazuje průběh, možnosti a meze arteterapeutické práce s klientkou závislou na návykových látkách, vydělávající si prostitucí, v jejím přirozeném prostředí. V teoretické části popisuje možné příčiny vzniku závislosti, sociální aspekty prostituce, dále pak využití a přínosy rožnovské arteterapie se ženami, které pracují v sexbyznysu. V praktické části je kazuistika klientky, její obsáhlá produkce, následná interpretace a popis terapeutického procesu. V závěru se zabývá i etickým hlediskem a nástrahami, na které může arteterapeut narazit při vykonávání práce v terénu s danou cílovou skupinou.
Art Therapy with the client addicted on addictive substances earning by prostitution
Keywords: rožnovská arteterapie; závislost; prostituce; sexbyznys; interpretace; The Roznov Art Therapy; addiction; prostitution; sex business; interpretation