Syndrom týraného, zneužívaného a zanedbávaného dítěte - Vršecká, Barbora (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem bakalářské práce je Syndrom týraného, zneužívaného a zanedbávaného dítěte. Cílem této práce je přiblížit laické veřejnosti problematiku syndromu CAN a zjistit postoje a názory veřejnosti na toto téma. V teoretické části bakalářské práce jsou uvedeny charakteristické znaky syndromu CAN, například jaké jsou formy týrání, zneužívání a zanedbávání, příčiny a důsledky násilí na dětech, charakteristika oběti a pachatele, prevence a léčba syndromu CAN. V praktické části jsou vyhodnoceny výsledky výzkumu na základě zodpovězených otázek z dotazníku, který bude předložen respondentům ve městě Příbram.
Child Abuse and Neglect
Keywords: Dítě; prevence; rodič; psychické týrání; tělesné týrání; zanedbávání; zneužívání.; Children; prevention; parents; psychological abuse; physical abuse; neglect; sexual abuse.