Pracovní prostředí obsluhy v kabině traktoru. - Líkař, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na pracovní prostředí obsluhy v kabině traktoru. Přesněji řečeno na hlučnost a prašnost v kabině traktoru při podmítce, orbě a setí prováděných v rámci podzimních polních prací. Měření probíhalo u pěti farmářů s pěti různými traktory podobného výkonu. Jako etalon byl použit Zetor 12145, který byl porovnáván s traktory New Holland T6070, Landini Powerfarm 100, Zetor Fronterra 135 a Deutz-Fahr M620. Výsledky všech měření byly graficky znázorněny a navzájem porovnány. V závěru práce byly výsledky měření porovnány s danou legislativou. Z měření vyplivnulo že, žádný traktor nepřekročil hlukový limit, který udává legislativa. Měření prašnosti bylo spíše orientační z důvodu rozmanitosti počasí.
The workstation in the tractor cab.
Keywords: Hluk; prach; traktor; kabina; Noise; dust; tractor; cab