Připravenost studentů 5. ročníků Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity k řešení problematiky šikany v praxi - Koupalová, Martina (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce ''Připravenost studentů 5. ročníků PF JČU k řešení problematiky šikany v praxi'' je v teoretické části zaměřena především na uchopení šikany jako pedagogického problému, zpracovává základní informace o jejím vzniku a vývoji v třídním kolektivu a rozebírá i možné postupy při prevenci a nápravě. Výzkumná část zjišťuje postoje a názory garanta pedagogicko-psychologické přípravy, vyučujících a studentů k výuce problematiky šikany na PF JČU, zároveň prověřuje teoretické znalosti studentů. Výzkum proběhl v období prosince 2009 až března 2010 formou rozhovorů a dotazníků.
The degree to which fifth-year students of the Pedagogical Faculty, Univerzity of South Bohemia, are trained to resolve issues of bullying at schools.
Keywords: šikana; pedagog; student; připravenost; pedagogická fakulta; bullying; teacher; student; preparedness; pedagogical faculty