Informovanost o bosé chůzi u osob střední věkové kategorie v jihočeském regionu - Kultová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2016)
V poslední době se tématika bosé chůze začíná objevovat na stále více místech. Většina lidí má bosou chůzi v určitém povědomí, ale ve skutečnosti o ní ví jen velmi málo. Většina z nás tuší, že je zdravé chodit naboso a svým způsobem se to snaží praktikovat, ale jen nárazově. Cílem mé bakalářské práce je zjistit informovanost lidí ve střední věkové kategorii o chůzi naboso. Teoretická část se zabývá anatomií chodidla a jeho reflexními body. V praktické části je uvedeno vyhodnocení vlastní ankety, která se snaží mapovat, jaké má daná skupina respondentů teoretické povědomí, ale i praktické zkušenosti s chůzí naboso. Této ankety se zúčastnilo 135 respondentů, z toho bylo 84 žen (62%) a 51 mužů (38%). Z vyhodnocení je zřejmé, že 106 respondentů (79%) má o bosou chůzi zájem a 102 respondentů (76%) ví, co bosá chůze je, ale pouze 45 z nich (44%) si ji prakticky vyzkoušelo. Nejčastějším zdrojem informací je internet. Pod každou otázkou je uveden komentář a diskuze
Middle aged people awareness about barefoot in South Bohemia
Keywords: Střední věková kategorie; chůze na boso; reflexní terapie; jihočeský region; pohybová aktivita; Middle age; barefoot; reflex theraphy; South Bohemia; physical activity