Rozvíjení hudebního nadání předškolních dětí - Vaňková, Ilona (Jihočeská univerzita, 2009)
Má bakalářská práce ''Rozvíjení hudebního nadání předškolních dětí'' se zabývá podmínkami pro rozvíjení hudebního nadání ve školských institucích pro předškolní vzdělávání. Jejím cílem je zjistit podmínky a navrhnout doporučení pro podporu těchto dětí. V teoretické části se zabývám problematikou nadání v předškolním věku, projevy hudebního nadání, charakteristikou osobnosti dítěte s těmito projevy a jeho podpora. Součástí práce je výzkum podmínek pro podporu hudebního nadání v MŠ a ZUŠ, zahrnuje pozorování v příslušných institucích a vyhodnocení dotazníků. Praktická část práce obsahuje program pro rozvíjení nadání předškolních dětí.
Cultivation of musícal talent of preschool children
Keywords: nadání; hudebnost; podpora dítěte s hudebím nadáním; MŠ; RVP-PV; vliv hudby; latentní nadání; hudební nadání; talent; schopnosti; dovednosti; projevy hudebního nadání; hudební vzdělávání; talent; cultivation of musical talent; preschool children; institutions; musical talent