Produkce a oxidace metanu v půdách rašelinných smrčin ovlivněných odvodněním, revitalizací a přísunem dusíku - Baxová, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této diplomové práce bylo určit vliv odvodnění,revitalizace a přídavku minerálního a organického dusíku do ekosystému rašelinných smrčin na potenciální produkci a oxidaci metanu. Šest pokusných ploch (2 přirozené, 2 odvodněné a 2 revitalizované)se nacházely v Národním parku Šumava v České republice.
Production and consumption of methane in the spruce swamp forests soils affected by drainage, restoration and nitrogen input
Keywords: metan; revitalizace; rašelinné smrčiny; metanotrofie; metanogeneze; methane; restoration; spruce swamp forest; methane consumption; methane production