Vzorový audit webové stránky podle Web Content Accessibility Guidelines - Drn, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením správnosti provedení webové stránky tak, aby web byl validní, optimalizovaný a přístupný všem uživatelům. Podle známých a celosvětově uznávaných metodik jako SEO, WCAG apod., byla stanovena testovací pravidla a faktory, které byly nazvány Vzorový audit. Tento audit byl následně aplikován na vybrané webové stránky, se zaměřením na školy a Odbor Školství v Jižních Čechách. Byly vyhodnoceny výsledky, označeny chyby a provedena ukázka jejich nápravy.
Sample audit website by Web Content Accessibility Guidelines
Keywords: přístupnost; WCAG; SEO; Section 508; optimalizace; webová stránka; validita; testování; pravidla; uživatel; handicap; accessibility; WCAG; SEO; Section 508; optimalizacion; web page; validity; testing; guidelines; user; handicap