Harmonizace procesů v oblasti distribuce elektřiny a plynu - Smutný, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem diplomové práce je provedení návrhu optimalizace vybraných procesů v oblasti distribuce elektřiny a plynu při slučování více společností. Jednou z možností, jak odhalit slabá místa, šetřit náklady a vytvářet stále kvalitnější hodnoty je vhodně zvolené monitorování a měření podnikových procesů. První část práce analyzuje podnikové procesy, procesní řízení a Reengineering. Druhá část práce se věnuje analýze současného stavu procesních modelů, nalezení kritických faktorů úspěchu a provedení optimalizace procesní mapy společnosti. Závěr obsahuje doporučení, jak zlepšit fungování procesního řízení ve společnosti a zaměřuje se na návrh optimálního stavu vybraného procesního modelu
Keywords: Procesní řízení; proces; procesní model; kritický faktor; process management; process; procedural model; critical factor