La Celestina: typologie postav - Salzerová, Martina (Jihočeská univerzita, 2018)
Předložená bakalářská práce se zaměřuje na typologii postav v díle La Celestina. Nejprve bude v práci nastíněn celkový vývoj dramatické tvorby ve Španělsku od počátku do Zlatého věku. Dále bude práce zaměřena pouze na typologii postav. V práci budou představeny jednotlivé archetypy a následně budou tyto archetypy sloužit jako podklad pro rozčlenění postav v díle La Celestina. Pomocí ukázek z díla bude dokázána míra naplnění archetypu jednotlivými postavami.
La Celestina: characters' typology
Keywords: Celestina; postava; archetyp; dramatická tvorba.; Celestina; character; archetype; dramatic work.