Účetní operace v oblasti pořizování, dovozu a vývozu majetku a služeb se zahraničím - Doležalová, Adriana (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je rozvíjení porozumění mezinárodního obchodu. Bakalářská práce má dvě části. První část je věnována teoretickému hledisku mezinárodního obchodu a její aplikací na daňovou problematiku, devizové trhy, cla, cenovou politiku a dokumenty. Druhá část je poukazována na aplikaci účetních postupů v konkrétní společnosti. Účetní postupy a praktiky společnosti jsou kontrolovány a vysvětleny. Alternativní metody hodnocení jsou také vytvořeny a použity na obchodních výsledcích firmy.
Accounting operations in the field of acquisition, import and export of goods and services from abroad
Keywords: mezinárodní obchod; účetnictví; import; export; směnný kurz; international trade; accounting; import; export; exchange rate