Obraz blízkovýchodního dění v letech 2012-2015 na stránkách německého tisku - Pecková, Tereza Lýdie (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem na Blízkém východě v letech 20122014. Dále se věnuje migrační a integrační situaci v Německu. Cílem práce jednak byla snaha přiblížit dlouhodobou německou politiku multikulturalismu v případě integrace migrantů zejména z blízkovýchodních muslimských zemí, a jednak prostřednictvím rešerše a analýzy příspěvků ve dvou politicky odlišných německých listech, Die Zeit a Frankfurter Allgemeine Zeitung, ukázat dopady současného blízkovýchodního dění na situaci v Německu v této otázce. První část bakalářské práce, tedy situace v Německu, byla vytvořena na základě studia především odborné literatury české i německé. Druhá část práce je založena na rešerši obou německých novin, tedy Die Zeit a Frankfurter Allgemeine Zeitung z let 20122014.
The picture of Middle Eastern affairs in 2012-2015 on the German press
Keywords: 20122014; Německo; Blízký východ; migrace; multikulturalismus; integrace; muslimové v Německu; Die Zeit; Frankfurter Allgemeine Zeitung.; 2012-2014; Germany; Middle East; migration; multiculturalism; integration; Muslims in Germany; Die Zeit; Frankfurter Allgemeine Zeitung.