Problematika kojeneckých kolik v primární péči - Kratinová, Lucie; Machová, Alena (Solen, s.r.o., 2020)
Článek seznamuje s výsledky výzkumu zaměřeného na problematiku kojeneckých kolik z pohledu matek kojenců a dětských sester pracujících v ordinaci praktického lékaře pro děti a dorost. Z výsledků vyplynulo, že rodiče dětí s kojeneckou kolikou mají o této problematice více informací než rodiče, jejichž dítě kojeneckou kolikou netrpí. Dále, že dětské sestry mají odborné znalosti v této problematice a především pak významnou úlohu v edukaci matek v prevenci kolikovitých bolestí a v průběhu léčby.
The issue of infantile colic in primary care
Keywords: kojenecké koliky; primární péče; kojenec, sestra, rodiče; infantile colic; primary care; infant; nurse; parents