Zdravý životní styl v seniorském věku - Skubýová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá tématem zdravého životního stylu v seniorském věku. Vychází z potřeb stárnoucího jedince a z faktorů ovlivňujících jeho život. Těžištěm je předpoklad, že člověk je bio-psycho-socio-spirituální bytostí. Z tohoto důvodu se práce zaměřuje na jednotlivé oblasti a možnosti jejich pozitivního ovlivnění skrze zdravý životní styl. Důvodem je skutečnost, že proto, aby se ve stáří člověk cítil dobře, je nezbytný harmonický rozvoj všech složek jeho osobnosti. Významnou podporou tohoto procesu je pak celostní postoj profesionálů, zejména ve zdravotně - sociální oblasti.
Healthy Lifestyles in Old Age
Keywords: zdravý životní styl; senior; zdraví; stárnutí; fyzická složka; psychická složka; sociální složka; spirituální složka.; healthy lifestyle; senior; health; aging; physical component; psychological component; social component; spiritual component.