Význam veřejných výdajů z pohledu ekonomického růstu a produktivity - Harenčáková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce má za úkol zhodnotit jaký vliv mají veřejné výdaje na ekonomický růst a produktivitu ekonomiky. První část je věnována teoretickým poznatkům, které se týkají dané problematiky. V druhé části, která je rozdělena podle dílčích cílů, jako jsou vývoj veřejných výdajů, ekonomický růst, hrubá přidaná hodnota, počet odpracovaných hodin, tvorba hrubého fixního kapitálu a produktivity práce a kapitálu, je pozorován jejich vývoj a členění dle odvětví. Data jsou získána z Českého statistického úřadu a z nich poté vypočítány ve statistickém programu Statistica výsledné vlivy.
The significance of the public expenditures to economic growth and productivity of the economy.
Keywords: Veřejné výdaje; ekonomický růst; hrubá přidaná hodnota; počet odpracovaných hodin; tvorba hrubého fixního kapitálu; produktivita práce; produktivita kapitálu.; Public expenditures; economic growth; gross value added; number of hours worked; gross fixed capital formation; labor productivity; capital productivity