Literární tvorba Pavla Kohouta ve 40. a 50. letech 20. století - Šímová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na interpretace raného literárního díla Pavla Kohouta v období 40. a 50. let 20. století, tedy v době největšího mocenského tlaku na umění. Práce se věnuje Kohoutově básnické, dramatické i prozaické tvorbě a jejím proměnám.
Literary work of Pavel Kohout in 40th and 50th years of 20th century
Keywords: Kohout; 2. světová válka; revoluce; komunismus; ideologie; agitace; politická tvorba; Dismanův soubor; Soubor Julia Fučíka; XX. sjezd KSSS; kult osobnosti; Kohout; the Second World War; revolution; communism; ideology; propaganda; political work; Ensemble of Disman; Ensemble of Julius Fučík; XX. congress of KSSS; the personality cult