Význam psychomotorických aktivit pro jedince předškolního věku - Trachtová Hadáčková, Olga (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá přínosem psychomotorických aktivit k rozvoji předškolního dítěte. Teoretická část obsahuje popis vývojového období předškolního věku a dále seznamuje s teorií psychomotoriky a možnostmi jejího praktického uplatnění v této vývojové fázi. Východiskem praktické části je sestavení souboru vhodných aktivit, podporujících tělesný, psychický a sociální vývoj, k jejichž ověření v praxi byl použit smíšený výzkum. Prostřednictvím metody dotazování (dotazník a rozhovor) a strukturovaného pozorování byla zjištěna specifika použití těchto cvičení a vliv na rozvoj dětí.
Importance of Psychomotor Activities for Preschool Children
Keywords: Dítě; předškolní věk; psychomotorika; vývoj; cvičení; hra.; Child; preschool age; psychomotor; progression; exercises; pastime.