Analýza úrovně výživy v daném zemědělském podniku - Plevková, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato diplomová práce je zaměřena na výživu a krmení dojnic. Zabývá se problematikou potřeby živin a energie pro dojený skot a jejich významem ve výživě dojnic, dále pak krmivy používanými pro dojnice a technologií krmení. Je zde zpracován literární přehled těchto problematik a analýza úrovně výživy ve vztahu k produkci mléka ve zkoumaném podniku. V tomto podniku jsem také vyhodnotila provozně ekonomické ukazatele.
Analysis of the level of nutrition in a given farm
Keywords: krmení dojnic; fázová výživa; krmiva pro dojnice; technologie krmení; ekonomické ukazatele; feeding of dairy cows; phase nutrition; feed for dairy cows; feeding technology; economicin dicators