Komparativní studie stravovacích návyků studentů vybraných oborů vysokých škol (VKZ/NŠ) - Illeová, Annemarie (Jihočeská univerzita, 2021)
Má bakalářská práce na téma Komparativní studie stravovacích návyků studentů vybraných oborů vysokých škol (VKZ/NŠ) řeší přístup k otázce stravování u studentů výzkumného soubor, tedy studentek oborů Výchova ke zdraví a Národní škola. Teoretická část zahrnuje v rámci zdravého životního stylu objasnění vlivu výživy na zdraví jedince, popisuje skladbu stravy, a to z pohledu makronutrientů. Praktická část analyzuje a vyhodnocuje data získaná sběrem od studentek. Ty poskytly výsledky svého týdenního zapisování skladby potravy do aplikace kaloricketabulky.cz. Práce je zacílena na příjem tuků, sacharidů a bílkovin v porovnání s průměrnou doporučenou normou.
Comparative study of eating habits of university students
Keywords: mladá dospělost; výživa; bílkoviny; sacharidy; tuky; energetický příjem; energetický výdej; adulthood; nutrition; protein; carbohydrates; fat; energy intake; energy expenditure