Povolování realizace staveb v CHKO - Hornychová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této bakalářské práce je charakteristika stavebního řízení a vydávání stavebního povolení podle právní úpravy ve stavebním zákoně č. 183/2006 Sb., účinného od 1. 1. 2007, doplněného novelou stavebního zákona č. 350/2012 Sb., platnou od 1. 1. 2013, dále pak charakteristika stavebního řízení ve věci realizace staveb v CHKO a hodnocení krajinného rázu na základě zákona o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. Práce představuje shrnutí celého procesu povolování staveb. Velká část práce je věnována vybranému území CHKO a konkrétním požadavkům na výstavbu v území, popisu činnosti Správy CHKO a charakterizování průběhu stavebního řízení v konkrétním případě ve zvoleném území CHKO. Území vybrané pro tuto bakalářskou práci je CHKO Blanský les.
Implementation of buildings in the protected landscape area
Keywords: Územní plánování; stavební řízení; realizace staveb v CHKO; krajinný ráz; Spatial planning; construction management; implementation of buildings in a protected landscape area; landscape character