Diverzita vířníků tůní CHKO Kokořínsko - Máchův kraj: změny druhového složení po jedenácti letech (2006-2017) - Novotná, Michaela (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této magisterské práce bylo popsat taxonomickou biodiverzitu vířníků tůní CHKO Kokořínsko - Máchův kraj ve třech ročních obdobích v letech 2006 a 2017 a pokusit se najít vztah mezi charakteristikami tůní a taxonomickou diverzitou. Práce se rovněž pokouší o rozklad beta diverzity jako míry (ne)podobnosti společenstev vířníků.
Diversity of rotifers in pools of the Protected Landscape Area Kokořínsko-Máchův kraj: the changes of taxonomic composition after eleven years (2006-2017)