Zdravotně sociální problematika pohlavně přenosných onemocnění - Němcová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem diplomové práce byla je snaha zmapovat problematiku a výskyt pohlavně přenosných onemocnění, zvláště pak kapavky a syfilis, na území Jihočeského kraje v letech 2000 - 2005. práce je rozdělena na dvě části : terretickou a praktickou. V teoretické části je nastíněn současný stav dané problematiky. Dále jsou zde popsány nejčastější pohlavně přenosná onemocnění, jejich prevence a také sociální dopady prostituce a snaha o její legislativní ošetření. praktická část obsahuje výsledky analýz získaných dat a jejich zpracování do tabulek a grafů. také jsou zde uvedeny kazuistiky pacientů z dermatovenerologického oddělení NCB s onemocněním syfilis i se zajímavou fotodokumentací, které ukazují klinickou a epidemiologickou závažnost této problematiky.
Health and social problems of venereal diseases
Keywords: Syfilis; kapavka; měkký vřed; AIDS/HIV; prostituce; gonorrhea; syphilis; AIDS/HIV; prostitution